Kunstgras Balkon
blog

Kunstgras voor een sfeervol balkon

Ben je uitgekeken op het saaie, grijze beton van je balkon? Je maakt er in een handomdraai een sfeervolle, groene verschijning van met behulp van kunstgras. Dankzij de innovatie ontwikkelingen is het kunstgras van vandaag niet meer van echt te onderscheiden en nog duurzaam ook. Het is makkelijk aan te leggen en vraagt om minimaal onderhoud. Kunstgras is een uitkomst voor mensen die geen tuin hebben en toch
naar een stukje groen verlangen.

Een comfortabel gazon op het balkon

Kunstgras op je balkon zorgt voor dat heerlijke buitengevoel. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten kunstgrastapijten van verschillende kwaliteit. Zo is er bijvoorbeeld verschil in hoogte van het gras, het aantal grassprieten en het type vezel dat voor het gras is gebruikt. Heb je kinderen, dan is er specifiek kindvriendelijk zacht kunstgras. Als ze een keertje vallen, zullen zij zich een stuk minder aan het gras bezeren. Voor het balkon is vooral het kortpoolig grastype een aanrader, omdat deze minder snel platgelopen worden vergeleken met de langere grassoorten. Je kunt er heerlijk zo uit je woning met je blote voeten naar buiten op lopen.

Kunstgrasmat aanleggen

Je hebt geen speciale ondergrond nodig voor de aanleg van een kunstgrasmat, zolang de ondergrond egaal en vlak is en er voldoende afwatering is. Voldoende afwatering zorgt ervoor dat de onderkant van de mat niet te lang nat blijft. De ondergrond van een balkon bestaat meestal uit beton, bitumen of tegels. Op een betonnen of bitumen ondergrond kun je meestal wel je grasmat van kunstgras er zo op uitrollen. Heel soms is het nodig voor egalisering en de afwatering onder de mat zogenaamde drainagematten te leggen. Als de ondergrond uit tegels bestaat, voorkom je met het leggen van een drukverdeeldoek onder het gras dat je de vorm van de tegels er op den duur doorheen gaat zien. Een ondergrond van houten tegels is af te raden. Hout kan rotten als het nat is en op nat hout droogt een grasmat minder snel.

Kunstgras lijmen of los leggen

Op het balkon kan de wind ervoor zorgen dat een losse mat er vandoor kan waaien. Je kunt om dit te voorkomen de grasmat met een speciale kunstgraskit of kunstgraslijm aan de ondergrond hechten. Daarnaast is er ook speciale dubbelzijdige tape verkrijgbaar, waar je de grasmat mee vast kunt leggen. Het voordeel hiervan is dat je de mat makkelijker los kunt halen om de ondergrond van het balkon bij tijd en wijle schoon te kunnen maken.

Onderhoud grasmat

Het onderhoud van een kunstgrasmat vergt weinig onderhoud. Platgelopen grassprietjes borstel je met een bezem of borstel waarmee ze snel weer rechtop zullen staan. Een ongelukje met een drankje? Dep het gras droog met een schone doek en maak het schoon met een sopje. Een kunstgrasmat gaat op deze manier jarenlang mee. Kunstgrasmatten die in de loop der jaren door achterstallig onderhoud minder fraai zijn geworden, kun je ook door een specialist vakkundig laten reinigen.

Zo groen als gras, of toch liever niet?

Kunstgrastapijten zijn er in vele kleuren groen, van heel natuurgetrouw groen tot uitgesproken knalgroen. Gaat het je niet om de natuur na te bootsen, maar zoek je juist iets heel speciaals? Je kunt tegenwoordig ook kiezen uit kunstgras in verschillende moderne kleuren. Daarmee maak je van je balkon een trendy eyecatcher. Met een gekleurde grasmat kun je het balkon betrekken bij de inrichting van je kamer voor een uniek, passend geheel. Ook met de gekleurde versie geniet je van het comfort van het zachte gras en het gemak van het gemakkelijke onderhoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *